Projecten

Wij streven ernaar onszelf continu te blijven vernieuwen en onze ervaring en creativiteit in te zetten bij de uiteenlopende projecten, alsook bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

 • Renovatie Kremlin I

  Gorinchem

  Poort6,

  Renovatie Kremlin I, Gorinchem

 • Mybase-S, Strijp-S

  Eindhoven

  MRP Development,

  Mybase-S, Strijp-S, Eindhoven

 • ZeelandToren

  Vlissingen

  VG-D Vastgoedontwikkeling,

  ZeelandToren, Vlissingen

 • HAGA

  Den Haag

  Heijmans,

  HAGA, Den Haag

  Plan

  Ruim 600 nieuwe woningen (huur en koop eengezinswoningen en appartementen), commerciële voorzieningen en een parkeergarage nabij het gerenoveerde HagaZiekenhuis aan de Leyweg in Den Haag Zuid.

  https://www.heijmans.nl/nl/projecten/haga-terrein/

 • Ooievaar/Vinkplein

  Zwijndrecht

  Trivire,

  Ooievaar/Vinkplein, Zwijndrecht

  Plan

  Energieproject Ooievaar/Vinkplein in Zwijndrecht draait om het energiezuiniger maken van sociale huurappartementen: door de appartementen van energielabel F (gemiddeld) naar energielabel A te brengen verbetert het wooncomfort.

 • Transformatie Oceaanhuis

  Westzeedijk, Rotterdam

  Waterford,

  Transformatie Oceaanhuis, Westzeedijk, Rotterdam

 • Overhoeks fase 3.1

  Amsterdam

  Ontwikkelingscombinatie Overhoeks (Amvest),

  Overhoeks fase 3.1, Amsterdam

  Plan

  In fase 3.1 realiseert Amvest voor OCO twee maal 2 woonblokken, naar ontwerpen van 4 architecten (161 huurwoningen en 131 koopwoningen). Op maaiveldniveau worden twee parkeervoorzieningen gebouwd en op elke parkeervoorziening zijn twee blokken gesitueerd.

  http://www.dp6.nl/projecten/appartementen-overhoeks

  http://www.amvest.nl/project/campus-overhoeks/

 • Het Gemaalhuis

  Hoofddorp

  Timpaan,

  Het Gemaalhuis, Hoofddorp

  Plan

  Timpaan ontwikkelt aan de Kruisweg in Hoofddorp het project Het Gemaalhuis, bestaande uit 84 woningen. Het betreft 25 grondgebonden woningen, 5 dekwoningen, 39 huur- en 15 koopappartementen. Hiervan zullen 40 appartementen worden verkocht aan een belegger en worden verhuurd.

 • Kopblok fase 1, 2 en 3

  Amsterdam

  Synchroon,

  Kopblok fase 1, 2 en 3, Amsterdam

  Plan

  Het Kopblok bestaat uit vier gebouwen: Poortgebouw, Pleingebouw, Hofgebouw en Kopgebouw. Met daar tegenover een rij kadewoningen. Het Poortgebouw en het Pleingebouw plus het eerste deel van de kadewoningen vormen samen de eerste fase. De tweede fase is het Hofgebouw en de derde en laatste fase is het Kopgebouw, dat bijna in het IJ gaat steken.
  Fase 3, het Kopgebouw, vormt de beëindiging van blok 0, de eerste strook woonbebouwing van de Houthavens. Het gebouw vormt de afsluiting van de gedifferentieerde volumetrische opbouw van de eerste bebouwingsstrook.

 • Spaarndammer schoollocatie

  Amsterdam

  Heijmans,

  Spaarndammer schoollocatie, Amsterdam

  Plan

  Op het terrein van de voormalige Spaarndammerschool is plaats voor circa 74 woningen. Minimaal dertig procent moet bestaan uit sociale huurwoningen. Daarnaast dienen zoveel mogelijk woningen voor middeninkomens worden gebouwd. In navolging van de architectuur van de Amsterdamse School worden er kunsttoepassingen aangebracht in de poorten, waar in het metselwerk in reliëf teksten worden opgenomen die refereren aan het wezen van de buurt. Ook in de bestrating worden tekstregels opgenomen.

 • Harvest Loosduinen

  Den Haag

  Van der Vorm Vastgoed,

  Harvest Loosduinen, Den Haag

  Plan

  Aan de Oude Haagweg in de wijk Loosduinen, Den Haag, worden 177 huurappartementen gerealiseerd.  De woningen variëren in grootte van 40m² tot en met 90m². Bijzonder is dat de appartementen beschikken over een eigen moes-/binnentuin.

  Appartementen Harvest Oude Haagweg, Den Haag

 • Remisehof Parkstad

  Rotterdam

  Stevast Baas en Groen,

  Remisehof Parkstad, Rotterdam

  Plan

  Tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk in Rotterdam worden 250 woningen ontwikkeld. Deze ontwikkeling bestaat uit 113 koopwoningen en  137 vrije sector huurwoningen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF), waarin meerdere pensioenfondsen participeren.

  Home

 • DOK40

  Eindhoven

  CRA Vastgoed,

  DOK40, Eindhoven

  Plan

  Op de plek tot het begin van deze eeuw het tapijtcentrum stond, wordt nu DOK40 gerealiseerd. Aan de kop van het Eindhovens kanaal, direct tegen de binnenstad. Aan de bestaande Havenstraat en Havensingel komen stadswoningen, passend bij de omliggende bebouwing, overgaand in een appartementengebouw passend bij de grotere schaal aan het kanaal.

  https://www.dok40eindhoven.nl/

 • Modulaire wooneenheden Riekerhaven

  Amsterdam

  Woonstichting De Key,

  Modulaire wooneenheden Riekerhaven, Amsterdam

 • De Linde fase 2

  Heiloo

  Timpaan,

  De Linde fase 2, Heiloo

  Plan

  Na de oplevering van de eerste fase wordt nu fase 2 ontwikkeld, bestaande uit 85 woningen. Het betreft 23 vrijstaande woningen, 12 2^1 kapwoningen, 3 3^1 kapwoningen, 19 eengezinswoningen, 12 Comfortwoningen, 4 woon-werkwoningen en 12 Timpaan Verandawoningen .
  Het overkoepelende plan voor Zuiderloo wordt een plan waar niet het bouwen van kwantiteit aan woningen in grote bouwstromen centraal staat, maar juist een geleidelijke dorpse groei. Zuiderloo moet zich gaan ontwikkelen tot woonbuurtjes die als vanzelfsprekend op de Heilooër strandwal zijn gegroeid.

  http://www.timpaan.nl/projecten/de-linde-fase-2

 • Overkamppark

  Dordrecht

  AM b.v.,

  Overkamppark, Dordrecht

 • Hoge Singel

  Berkel en Rodenrijs

  Kavel Vastgoed,

  Hoge Singel, Berkel en Rodenrijs

 • De Vlietoevers

  Voorburg

  NL-Development,

  De Vlietoevers, Voorburg

  Plan

  Aan de Vliet in Voorburg worden 62 woningen gerealiseerd: 7 villa’s aan de haven met eigen ligplaats; 10 verandawoningen aan de Vliet; 8 twee-onder-een-kap villa’s aan de haven met eigen ligplaats en
  37 herenhuizen in diverse types

  https://www.devlietoevers.nl/#top

 • The Muse, Wijnhaven 69

  Rotterdam

  Wilma Wonen,

  The Muse, Wijnhaven 69, Rotterdam

  Plan

  Aan de Wijnhaven in Rotterdam worden 94 koopappartementen van 80-200 m2 (inclusief penthouses op de bovenste verdiepingen en enkele wat kleinere studio’s op de eerste verdieping), een parkeergarage en commerciële ruimten gerealiseerd.

  https://themuseofrotterdam.nl/

 • Van Eesteren Paviljoen

  Amsterdam

  Van Eesterenmuseum,

  Van Eesteren Paviljoen, Amsterdam

  Plan

  Aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West wordt gebouwd aan het nieuwe Van Eesteren Paviljoen. Dit herkenbare en zichtbare paviljoen krijgt een sober en doelmatig karakter, net als veel architectuur uit de wederopbouwperiode, het kenmerk van Van Eesteren. Het ontwerp is geïnspireerd door paviljoenbouw uit de jaren ‘50 en ‘60 , een eenvoudig houten Van Eesteren Paviljoen met veel glas. Het is donker van kleur zodat het niet geheel verdwijnt in de parkachtige omgeving van de Sloterplas.
  Het nieuwe paviljoen heeft straks meer ruimte voor exposities, voor debat, workshops en ontmoeting. Het biedt kansen voor het uitbreiden van de educatiemogelijkheden, voor horeca, een museumwinkel en een openbare tuin.

 • Herstructurering Den Haag Zuid West

  Den Haag Zuid West

  Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuid West (WOM-DHZW),

  Herstructurering Den Haag Zuid West, Den Haag Zuid West

  Plan

  Herstructurering van ca. 1.030 woningen in Den Haag Zuid West, leidend tot een waardestijging van alle woningen in Zuid West en een verbetering/behoud van de sociale woningvoorraad in dit gebied.

  Quick scan van mogelijk realiseerbare woonprogramma’s, alsook grond- en vastgoedberekeningen voor de nieuwbouw en renovatie

 • De Hoven

  Delft

  Van der Vorm Vastgoed,

  De Hoven, Delft

  Plan

  Boven winkelcentrum De Hoven Passage in Delft wordt een 12-laagse woontoren met ca. 83 huur- en koopappartementen gerealiseerd.

 • Moving Up De Pijp

  Amsterdam

  ERA Contour,

  Moving Up De Pijp, Amsterdam

  Plan

  Boven de entrees van het nieuwe metrostation De Pijp (onder de Ferdidand Bolstraat) worden 20 nieuwe, luxueuze design appartementen gerealiseerd. De begane grond van beide panden vormt de toegang tot het metrostation.

 • Parkblok Houthavens

  Amsterdam

  Synchroon,

  Parkblok Houthavens, Amsterdam

  Plan

  De 130 nieuwbouwwoningen van het Parkblok zijn in 9 eigentijdse gebouwen rondom een gezamenlijke binnentuin gesitueerd. Het plan kent een mix van woningtypen: startersappartementen, 3-5 kamerappartementen, luxe penthouses en ruime eengezinswoningen. Onder de binnentuin bevindt zich de parkeergarage voor de bewoners.

 • Hoog Lindoduin

  Den Haag (Scheveningen)

  Vestia,

  Hoog Lindoduin, Den Haag (Scheveningen)

  Plan

  In het hart van Scheveningen bevindt zich een jaren ‘ 60 galerijflat van 14 bouwlagen met hierin 182 appartementen. Het complex, gebouwd in 1963 om precies te zijn, is in slechte staat. Het complex wordt vrijwel volledig vernieuwd, op het casco na.

  https://www.vestia.nl/#!content=&contentid1=&contentid2=&PageID=8806

 • Regentesse-Zuid, GIT-terrein (Energiekwartier)

  Den Haag

  Heijmans,

  Regentesse-Zuid, GIT-terrein (Energiekwartier), Den Haag

  Plan

  Heijmans en Staedion herontwikkelen het GIT-terrein (Gemeentelijk Industrieterrein), bestaande uit 430 woningen, ca. 700 parkeerplaatsen en 4.000 m2 voorzieningen.

  http://energiekwartier.nl/

 • Noordelijk HavenHoofd

  Scheveningen

  Volker Wessels Vastgoed,

  Noordelijk HavenHoofd, Scheveningen

  Plan

  Herontwikkeling van de pier voor recreatie, in combinatie met de oorspronkelijke visserij: renovatie en uitbreiding van de huidige visafslag en nieuwbouw hotel met ca. 200 kamers.

 • Studentenhuisvesting Johanna

  Utrecht

  SSH,

  Studentenhuisvesting Johanna, Utrecht

  Plan

  Nieuwbouw van 655 eenheden voor studenten en short stay op de Uithof te Utrecht. Op de begane grond zijn voorzieningen als een wasserette en koffiecorner. Op verschillende plekken c.q. verdiepingen zijn buitenruimtes gecreëerd.

  VGG Adviseurs heeft voor dit project een nieuwe werkwijze geïntroduceerd, met als doel tot een sneller en doelmatiger ontwerpproces te komen. Zo werd door VGG gestart met een vertaling van het beoogde programma naar een massastudie, dat vervolgens de basis werd voor de berekening van het budget. Nadat programma en budget vastgesteld waren, werden de adviseurs geselecteerd, te starten met de constructeur. Na vaststelling van de gebouwstructuur werden de overige adviseurs, waaronder de architect, geselecteerd.

 • 40 woningen Slingerak

  De Meern

  Timpaan,

  40 woningen Slingerak, De Meern

  Plan

  Nieuwbouw van 28 starterswoningen, 8 geschakelde en 3 vrijstaande villa’s en 1 vrijstaand landhuis.

 • Renovatieconcept Buurtlift

  ERA Contour,

  Renovatieconcept Buurtlift,

  Plan

  In samenwerking met ERA Contour werkte VGG Adviseurs aan een nieuwe aanpak (modelontwikkeling) van grote renovatieprojecten, Buurtlift. In deze nieuwe aanpak is renovatie niet louter een technische opgave. Financiële aspecten, duurzaamheid en betrokkenheid van bewoners spelen evenzeer een belangrijke rol. Al deze aspecten samen bepalen het ambitieniveau van een opgave. Door deze innovatieve en gestructureerde manier van denken en werken worden niet alleen gebouwen opgeknapt maar krijgt de hele buurt een positieve impuls.

 • Transformatie GAK-kantoor

  Helmond

  Woonpartners Helmond,

  Transformatie GAK-kantoor, Helmond

  Plan

  Transformatie van het voormalige GAK-kantoor te Helmond tot ca. 85 wooneenheden voor jongeren met commerciële functies op de begane grond.

 • Multifunctionele accommodatie Kort Ambacht

  Zwijndrecht

  Trivire,

  Multifunctionele accommodatie Kort Ambacht, Zwijndrecht

  Plan

  Nieuwbouw van 2.330 m2 multifunctionele accommodatie met daarin een basisschool, welzijnsorganisatie en sportzaal.

 • Transformatie kantoor Vonderweg

  Eindhoven

  Breevast,

  Transformatie kantoor Vonderweg, Eindhoven

  Plan

  Het plan bestaat om een kantoorgebouw van 13.500 m2 aan de Vonderweg in Eindhoven ingrijpend te renoveren. Het pand dateert uit 1980 en zou getransformeerd moeten worden tot ca. 360 studentenwoningen. Er zijn tevens collectieve bergruimten en een dakterras voorzien.

 • Revalidatiecentrum De Hoogstraat

  Utrecht

  Timpaan,

  Revalidatiecentrum De Hoogstraat, Utrecht

  Plan

  Revalidatiecentrum De Hoogstraat wordt zowel qua interieur als exterieur ingrijpend gerenoveerd (19.500 m2) en uitgebreid met ca. 2.000 m2.

 • Onderwijsinstelling en studenteneenheden

  Gouda

  Mozaïek Wonen en Driestar Educatie,

  Onderwijsinstelling en studenteneenheden, Gouda

  Plan

  Aan- en verbouw van 3.900 m2 voor onderwijsinstelling Driestar en nieuwbouw van ca. 150 studenteneenheden voor Mozaïek Wonen.

 • De Melkfabriek

  Campina-terrein Hilversum

  Dudok Wonen,

  De Melkfabriek, Campina-terrein Hilversum

  Plan

  Herbestemming van monumentaal industrieel erfgoed tot 54 woningen, 4.500 m2 kantoor, parkeergarage en brede school.

 • De Opgang

  Amsterdam

  NL Development,

  De Opgang, Amsterdam

  Plan

  Multifunctioneel gebouw van 11.160 m2 met 79 appartementen, kerk, kinderdagverblijf en een parkeergarage.

 • ICO scholencluster

  Amersfoort

  DP6 Architectuurstudio,

  ICO scholencluster, Amersfoort

  Plan

  15.000 m2 cluster van scholen, bibliotheek, wijktheater, sporthal en kinderopvang.

 • Multifunctioneel centrum Antares

  Leusden

  Woningstichting Leusden,

  Multifunctioneel centrum Antares, Leusden

  Plan

  Multifunctioneel en duurzaam centrum van 8.400 m2 met maatschappelijke en commerciële functies. In het centrum zijn een kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, basisscholen, sportzaal, bibliotheek, wijkcentrum en sportschool gevestigd.

  De directie van VGG was tevens lid van de reviewcommissie waaraan -door de woningstichting, gemeente en stichting Voila- is gevraagd of er voldoende condities zijn gecreëerd om het MFC tot stand te brengen. Daarbij te beoordelen of eventuele wijzigingen in toekomstige omstandigheden voldoende kunnen worden opgevangen vanuit bestuurlijk, organisatorisch, financieel en juridisch perspectief.

 • Transformatie Touwfabriek Van der Lee

  Oudewater

  NL Development,

  Transformatie Touwfabriek Van der Lee, Oudewater

  Plan

  Herontwikkeling van een locatie met industrieel erfgoed tot een landgoed met 40 woningen, waarbij het rijksmonument behouden blijft.

 • Centrumcampus Oosterheem

  Zoetermeer

  Vestia,

  Centrumcampus Oosterheem, Zoetermeer

  Plan

  De Centrumcampus bestaat uit een combinatie van wonen, zorg en dienstverlening en maakt deel uit van winkelcentrum Oosterheem. De nieuwbouw omvat twee gebouwcomplexen met beiden torens met totaal 150 woningen ouderen- en zorgwoningen, 6.950 m2 voorzieningen en 110 parkeerplaatsen.

 • Transformatie Wijnhavenkwartier

  Den Haag

  Heijmans,

  Transformatie Wijnhavenkwartier, Den Haag

  Plan

  Op de locatie Turfmarkt/Schedeldoekshaven in Den Haag zijn de vrijgekomen gebouwen van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in meerdere fases getransformeerd. Niet alleen zijn 170 appartementen gerealiseerd , de Universiteit Leiden is met een van haar vestigingen met 13.000 m2 ook onderdeel van de nieuwe invulling. Daarnaast zijn er 224 parkeerplaatsen en ca. 1.000 m2 commerciële ruimten beschikbaar gekomen.

  https://www.heijmans.nl/nl/projecten/wijnhavenkwartier/

 • Winkelcentrum Gouden Hart

  Berkel en Rodenrijs

  Kavel Vastgoed,

  Winkelcentrum Gouden Hart, Berkel en Rodenrijs

  Plan

  Ca. 5.600 m2 retail plint met daarboven 102 koop- en huurwoningen in de wijk Westpolder.

 • Herontwikkeling Intermeco-terrein

  Doetinchem

  OKKO Project,

  Herontwikkeling Intermeco-terrein, Doetinchem

  Plan

  Herontwikkeling van een voormalig fabrieksterrein tot een stedelijk woongebied met 124 woningen, 800 m2 kantoor en 6.000 m2 winkels.

 • Transformatie wasserij Aurora

  Utrecht

  SSH,

  Transformatie wasserij Aurora, Utrecht

  Plan

  Transformatie van een voormalige wasserij alsmede nieuwbouw van in totaal 62 studentenwoningen en 6 starterswoningen.

 • Wiener & Co

  Amsterdam

  Heijmans,

  Wiener & Co, Amsterdam

  Plan

  Nieuwbouw van 35 koopwoningen, 34 koopappartementen, 63 parkeerplaatsen en 610 m2 commerciële ruimte op het eiland Oostenburg, dat onderdeel is van de Oostelijke Eilanden in de binnenstad.

 • Winkelcentrum Vleuterweide

  De Meern

  Multi Vastgoed,

  Winkelcentrum Vleuterweide, De Meern

  Plan

  Nieuwbouw van ca. 4.500 m2 winkelruimten, 7.300 m2 kantoorruimten, ca. 290 woningen, ca. 435 parkeerplaatsen en 1.745 m2 paviljoens.

 • ROC Friese Poort

  Drachten

  DP6 Architectuurstudio,

  ROC Friese Poort, Drachten

  Plan

  Ca. 3.700 m2 nieuwbouw voor het ROC Zorg & Welzijn met 308 parkeerplaatsen en landschapsinrichting op de gehele campus.

 • Diamantlaan

  Leiden

  Portaal,

  Diamantlaan, Leiden

  Plan

  Nieuwbouw van ruim 300 voornamelijk levensloopbestendige huur- en koopwoningen.

 • Stadsplein Spijkenisse

  Spijkenisse

  Multi Vastgoed,

  Stadsplein Spijkenisse, Spijkenisse

  Plan

  Nieuwbouw met ca. 12.500 m² winkels, een supermarkt, horeca, 154 appartementen, een nieuw plein en twee parkeergarages met circa 1.100 parkeerplaatsen.

 • Nederlands Hervormde Kerk

  Wateringen

  Kerkbestuur Hervormde gemeente Wateringen,

  Nederlands Hervormde Kerk, Wateringen

  Plan

  De kerk wenst een nieuw te bouwen ruimte te creëren, waarin groepen tot ca. 200 personen ontvangen kunnen worden. Ten behoeve van de ruimtelijke samenhang en gewenste functies in de bestaande bouw is een arcade annex kloostergang ontworpen, als wand van de binnenhof. Achter de arcade worden de voorzieningen gesitueerd. Bij de planvorming is het essentieel  het monumentale karakter van de kerk te behouden.

 • 45High

  Amersfoort

  AM Wonen,

  45High, Amersfoort

  Plan

  Nieuwbouw van een 45 meter hoge woontoren met 141 appartementen.